top of page
KRISTIAN von HORNLSETH 
London Homeless Tracker Project 
November 28 - January 29, 2020

Hornsleth udstiller hjemløse i Hellerup
Uddrag af tekst af Malene Kops Grønborg

"Det er ikke velgørenhed, det er business, siger kunstneren, der ikke frygter kritik af udstillingen. Jeg håber, at denne udstilling kan sætte fokus på det problem, at der er en stigende fattigdom i Danmark, siger kunstner Kristian Von Hornsleth (yderst til højre), der i øjeblikket også har et projekt med hjemløse i England, hvor billede her stammer fra".

Hjemløse danskere vil i næste uge indtage Strandvejen i Hellerup, nord for København. Her vil en mindre gruppe hjemløse i en måned møde op på adressen, hvor de hver lørdag fra klokken 12-14 står som mannequiner i glasmontrer, mens publikum gratis kan komme ind at se på dem i Kristian von Hornsleths nye galleri Strayfield. Det vigtigste for mig er at vise, at hjemløshed er et ubehageligt symbol på, hvad der er galt på den helt store skala. Udstillingen kommer ifølge Kristian von Hornsleth som en dansk afstikker af et projekt i London, hvor han sælger hjemløse som kunstværker. Han håber på, at udstillingen i Hellerup vil få folk til at tænke over uligheden i samfundet, som han mener er 'roden til alt ondt'.

"Det er en dansk serie med 'overklasse-hjemløse'. I Danmark er det jo ikke ligeså slemt som i England, men det bliver det. I USA har man tabt, England er på vej samme sted hen, og Danmark står næst for, siger han. Kunstneren håber, at det her kan sætte fokus på, at der er en stigende fattigdom i Danmark".

Læs alt om projektet på www.hornslethhomelesstracker.com

Works Exhibited
bottom of page